Onze workshops

De workshops van Fotocursus Velp

Wij gaan ervan uit dat je tijdens een workshop wat wilt leren en niet alleen mooie plaatjes wilt schieten die door de docent worden voorgeschoteld. Het educatief deel nemen wij uiterst serieus! Vandaar dat wij voor het theorie gedeelte ruim de tijd nemen. Ook ga je bij een workshop altijd naar huis met een losbladig drukwerk waarin de inhoud van de lessen in terug te vinden is. We werken bijna altijd met twee begeleiders werken terwijl we maximaal 8 cursisten per workshop toelaten. Veel persoonlijke aandacht dus! Wil jij alles lekker zelf uitproberen? Prima! Heb je hulp nodig? Dan staan we voor jou klaar.

Heb je een vraag of opmerking over een workshop? Laat wat van je horen!

Voor beginnende fotografen

Belichting zelf regelen

Wil je af van de automatische belichting bij jouw spiegelreflex- of systeemcamera?  Dan is deze workshop wat voor jou! Zelf de belichting instellen met behulp van sluitertijd, iso- en diafragmawaarde.

Beweging en scherptediepte

Je hebt bij ‘Belichting zelf regelen’ geleerd hoe je de sluitertijd, diafragma- en isowaarde kunt gebruiken om de belichting goed te krijgen. In deze workshop ga je diezelfde variabelen gebruiken om beweging en scherptediepte vast te leggen zoals jij dat wilt.

Scherpstellen

Als je weet hoe je de belichting kunt regelen en je kunt spelen met beweging en scherptediepte, dan ben je toe aan de volgende stap; zelf bepalen welk deel van de foto scherp is. Daar zijn meerdere methodes voor. Welke je gebruikt hangt af van meerdere factoren. Leer er alles over bij deze workshop.

Compositie

Na deze workshop ben je bekend met de belangrijkste regels m.b.t. compositie. Belangrijker is dat je beter leert kijken naar de opbouw van jouw foto. Kennis die je iedere foto weer toepast!

Meer weten over de inhoud van- en samenhang tussen onze beginners workshops?

Download onderstaande pdf.

Voor gevorderde fotografen

Creatieve avondfotografie

Meestal werken we als fotograaf met zonlicht en gebruiken we alleen kunstlicht als we licht te kort komen. Dat is jammer want kunstlicht kan heel creatief ingezet worden binnen de fotografie. Bij deze workshop laten we dit zien en ga je zelf met kunstlicht spelen.

Macrofotografie

Van plan om binnen te stappen in de wereld van de macrofotografie? Wij vertellen jou in deze workshop met welke problemen je te maken krijgt en hoe je die kunt oplossen. 

Avondfotografie in Rotterdam

Wil je ook van die adembenemende avondfoto’s aan de muur hebben hangen? Deze workshop helpt jou om die wens te realiseren! Met bezoek aan de Euromast en de Kop van Zuid te Rotterdam.

Fotograferen met lange sluitertijden

Het werken met lange sluitertijden geeft hele bijzondere resultaten. Tijdens deze workshop laten we jou zien hoe je – zelfs overdag – deze mooie resultaten kunt bereiken. Wij zorgen voor de filters die je nodig hebt.

Flitsen (2 daagse)

Deze workshop beslaat twee volle dagen. Tijdens de eerste dag leer je werken met jouw flitser, zowel direct op de camera als los van de camera. De tweede dag (een maand later) ga je jouw kennis van de flitser verder uitbreiden zodat je de flitser creatief in kunt zetten.

Kustfotografie Franse Opaalkust

Leer bij deze workshop de fijne kneepjes van de kustfotografie. Vier dagen relaxed fotograferen aan de Franse Opaalkust, een bijzonder fotogeniek gebied! Met onder andere aandacht voor getijden werking, belichtingsproblemen en werken met extreem lange sluitertijden.

Laat wat van je horen......

Heb je een vraag of opmerking over onze workshops en/of excursies? Stuur dan een mailtje of bel ons even!

Winkelwagen