Rotterdam, welgelegen aan de Maas

Rotterdam is een zeer fotogenieke stad. Vanaf de Euromast zijn natuurlijk zeer mooie foto's van de skyline van Rotterdam te maken, maar ook de Erasmusbrug en de Kop van Zuid bieden mogelijkheden genoeg om een avond al fotograferend door te brengen.

Tijdens onze ééndaagse workshop 'Avondfotografie in Rotterdam' gaan we een paar interessante locaties bezoeken; we beginnen bij de Euromast en gaan daarna richting de Kop van Zuid/Erasmusbrug. Zo leer je om de problemen van de avondfotografie aan te pakken. Zo leer je niet alleen scherp te stellen zonder autofocus in het donker, ook het bepalen of de belichting klopt komt aan de orde. Uiteraard krijg je ook op het gebied van de compositie de nodige tips mee. Je komt dan ook gegarandeerd met zeer mooie foto's weer thuis. Maar voor we naar Rotterdam vertrekken besteden we eerst in Velp aandacht aan het scherpstellen met live-view, het regelen van de belichting en het werken met de bulb-stand van de camera.

Onze aanpak, jouw succes!

Wij werken altijd met kleine groepen, maximaal 6 cursisten. Hierdoor is het mogelijk om iedereen de begeleiding te geven die gewenst is. Je ontvangt bovendien een duidelijk naslagwerk waarin alle onderwerpen nog eens uit de doeken worden gedaan. Je wilt immers op een later tijdstip zelf op pad om mooie steden te fotograferen!

Wat moet je meenemen?

Uiteraard moet je in het bezit zijn van een camera die geschikt is voor avondfotografie. Digitale spiegelreflex- en systeemcamera's zijn uitermate geschikt voor dit soort fotografie. Maar er zijn ook enkele compactcamera's waarbij handmatig zowel belichting als scherpstelling kunnen worden ingesteld. Vraag eventueel vooraf of jouw camera geschikt is. We gaan uiteraard fotograferen vanaf een statief. Beschik je zelf niet over een deugdelijk statief dan kan je er een van ons lenen.

Het gebruik van een afstandsbediening is een pré. Zorg er dan voor dat je een afstandsbediening hebt die (ook) geschikt is voor gebruik met de bulb-stand van de camera. Het is ook nodig om je warm te (kunnen) kleden. Zelfs al is het overdag redelijk warm dan koel je 's avonds behoorlijk af. Je staat immers lange tijd stil.

Wanneer?

In verband met Corona uitgesteld!

We geven deze workshop op 18 april 2020. Wij beginnen met deze workshop om 15.30 uur aan de Arnhemsestraatweg 24 te Velp. Als we de basisbeginselen door hebben genomen rijden we naar Rotterdam. Daar zijn we een aantal uurtjes zoet met fotograferen. Ergens gedurende de avond nemen we even de tijd voor een warme hap. Tegen een uurtje of twaalf rijden we terug naar Velp.

Kosten van deze workshop

Deze workshop kost 139 euro. Dat is inclusief vervoer (wij vragen één of twee cursisten om met vergoeding naar Rotterdam te rijden), toegang tot de Euromast, parkeerkosten, de thee en koffie die je drinkt in Velp en het naslagwerk. De kosten voor eten en drinken onderweg zijn voor eigen rekening.

Inschrijven grijs1